Financiën is een integraal onderdeel van elke organisatie, vooral die zo groot als bedrijven. Arvato, een Duits bedrijf, produceert en levert diensten aan banken, verzekeringsmaatschappijen en overheden. Het bedrijf heeft een wereldwijd bereik en biedt werk aan ongeveer 35.000 mensen wereldwijd. Alle medewerkers werken op de financiële afdeling om de financiële administratie van de organisatie voor te bereiden. Een van de vele innovatieve ideeën die ze hebben bedacht, is pay-in-time (t-pays). Met t-pays kunnen werknemers hun rekeningen later betalen door hen daarvoor een bepaald bedrag toe te kennen.

t-pays is een uitstekend financieel beheersysteem voor het afhandelen van de salarisadministratie. Met het systeem kunnen werknemers hun limieten instellen voor hoeveel ze kunnen uitgeven en de rekeningen later betalen. Werknemers moeten eerst kiezen met welke Arvato-entiteit ze hun geld willen gebruiken. Ze kunnen kiezen tussen hun bank-, verzekerings-, telefoon- en internetdiensten. Nadat ze hebben gekozen voor welke services ze hun geld willen gebruiken, kunnen ze voor elke service maandelijkse limieten instellen. Zodra dit alles is gedaan, is het voor werknemers gemakkelijk om hun financiën te beheren.

Arvato was het eerste bedrijf dat uitbetaling in de loop van de tijd (t-pays) aanbood. Ze gebruiken het systeem sinds 1999 en bieden momenteel diensten aan voor 19 verschillende landen wereldwijd. Klanten kunnen kiezen tussen verschillende aanbieders; elk biedt een ander abonnement met verschillende limieten voor hoeveel u elke maand kunt uitgeven. Alle instellingen en informatie zijn online toegankelijk, zodat werknemers hun financiën gemakkelijk kunnen beheren.

Hoewel t-pays een innovatief financieel beheersysteem is, wordt het niet zo vaak gebruikt als zou moeten. Velen geloven dat het te ingewikkeld is voor gewone werknemers om te begrijpen. Het heeft echter enkele grote voordelen voor zowel organisaties als hun werknemers. Door Pay Over Time te nemen, kunnen werknemers hun rekeningen later betalen zonder grote financiële tegenslagen als gevolg van gemiste betalingen.